Peter Wemø

Nordisk visesang på Teigene.

 For oss her på Sørlandskysten er kanskje Peter mest kjent for samarbeidet med Jan Engervik. Jan er forøvrig Peters svigerfar, - så selv om Peter er Svensk av herkomst, så er han jo i grunnen blitt ganske norsk etterhvert,- synes nå jeg.  Og så har han geiter, - i tillegg til at han har bygd ett fantastisk fint musikkstudio der nede på Teigene. Det kan du lese mer om under næringsliv siden.

Jeg må innrømme at min egen musikalske smak ikke først og fremst går i retning av viser. Til min store overaskelse oppdaget jeg likevel gjennom Peter noen musikkstykker som har blitt ett par av de sangene som oftest følger meg, enten på langtur i bilen, på offshore turene, eller i stille stunder hjemme. De er hans egne, og stammer fra CD'en Nu, en CD han kom med for noen år siden.  Det er noe med dem som gjør dem til mer enn tradisjonelle viser. Det gjelder både lydbildet han skaper, og ikke minst tekstene, som jeg mener holder et høyt nivå i forhold til det meste. Søk den opp og hør på den.  F.eks via denne "lenka:" https://www.youtube.com/watch?v=h83_yH10TfE 

Riktignok er Peter en god nabo, som ofte ber meg stikke innom, men det er ikke derfor jeg omtaler "låtene" hans på denne måten. Et par av dem gjorde faktisk intrykk på meg, og Peter er slik skrudd sammen at om jeg hadde ristet på hodet av "produksjone" hans, så hadde han likevel invitert meg ned på fersk gjeit og godt drikke.

Jeg håper virkelig han kommer med mer, og da tenker jeg ikke bare på egenprodusert gjeit, som faktisk er fantastisk god mat...

Hver sommer arangeres det konsert og sommerfest hos Peter og Marit på Teigene. Fammiliens vise-venner og andre gode venner fra fjern og nær, med tilhørende barn i alle aldere, kommer sigende inn gjerne en hel uke før den store dagen, og hjelper til  med arangementet. De det ikke er plass til inne, slår seg til i teltleir ute. 

Her kan mann risikere å treffe på kjente visesangere fra hele norden, og i tillegg kanskje noen nye, gode og orginale artister. Stemningen er lun, inkluderende, uformell og masse sommer, selv på de dagene utekonserten har blitt holdt i småregn. Da rigges det til ett gigantisk "party telt," - mat blir servert fra store gryter, og alle har det greit likevel.

Småbruket Teigene har forandret seg mye etter at Peter og Marit overtok. Bak hovedhuset har det reist seg en ny "låve," slik det bør være på ett hvert gårdsbruk. Denne "låven" innholder ikke mye høy, ei heller bufe, men er et flott musikkstudio der det allerede har blitt gjort en rekke innspillinger. Samtidig er det god overnatting der for langveisfarende musikkere. Se mer om dette på næringslivs siden, og sjekk lenkene under.

http://teigenekultur.no/

http://www.peterwemo.se/

https://www.facebook.com/groups/213343706274/

http://www.epriser.no/se-peter-nu.html?gclid=CJyrvfq7xb0CFYELcwodn3wA3A